Rosalie Dijkman

"Voor mij was Convent ook dé activiteit die me enthousiast heeft gekregen voor strategie consulting."

Afgestudeerd: februari 2008
Studie: Technische Bedrijfskunde, TU/e
Huidige functie: Associate bij BCG


In 2004 heb ik de eerste editie van Convent georganiseerd. Het idee voor de activiteit kwam zowel van de organiserende verenigingen als van deelnemende bedrijven die constateerden dat ze erg weinig sollicitaties ontvingen uit Eindhoven terwijl daar zeker potentiële strategie consultants moesten zitten. Uit het grote aantal inschrijvingen bleek dat het enthousiasme bij de Eindhovense studenten wel degelijk aanwezig was aangezien we 180 inschrijvingen kregen voor 30 plaatsen!

Voor mij was Convent ook dé activiteit die me enthousiast heeft gekregen voor strategie consulting. Met een technisch bedrijfskundige achtergrond is strategie consulting een logische keuze, maar vooral de energie die ik had na twee hele intensieve dagen gaf de doorslag dat dit het werk was wat ik wilde gaan doen.

Na Convent heb ik rondgekeken bij veel consultancy bedrijven, en BCG kwam als favoriet uit de bus. Het blijft lastig om deze keuze volledig te onderbouwen, want voor een groot deel heb ik de beslissing genomen op onderbuikgevoel. Ik vond het heel belangrijk dat het goed klikte met mijn toekomstige collega’s en daarnaast had ik het idee dat BCG het meest professionele en uitgebreide ontwikkelingstraject had. Ik werk pas een paar maanden bij BCG, en ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze. Het werk is uitdagend, afwisselend en ik heb hele leuke collega’s, zowel om mee te werken als om mee in een discotheek te staan in Marrakech tijdens onze office outing! En het grote vooroordeel over de lange dagen die je moet maken bij strategie consulting is me heel erg meegevallen.

Wil je meer weten over strategie consulting? Schrijf je dan in voor Convent. Wie weet wordt je net zo enthousiast voor strategie consulting en BCG als ik!