Jelco Loenen

Convent is een unieke kans om in korte tijd veel indrukken op te doen en vooral ook veel plezier te hebben.

Afgestudeerd: April 2016
Studie: Mechanical Engineering, TU/e
en Science and Technology of Nuclear Fusion, TU/e
Huidige functie: Fellow bij McKinsey

 

In 2013 heb ik deelgenomen aan Convent en in 2015 heb ik het zelf georganiseerd. Als deelnemer was het m’n eerste aanraking met strategie consulting, wat me meteen heel erg aansprak vanwege de uitdagende problemen, grote en snel zichtbare impact en het werken in erg diverse en ambitieuze teams. Na Convent heb ik deelgenomen aan verschillende business courses om zo de kantoren nog beter te leren kennen, daar werd voor mij duidelijk dat ik definitief voor strategie consulting wilde gaan.
Ik heb voor McKinsey gekozen vanwege:

 

– de global partnership, wat internationale teams en studies erg toegankelijk maakt
– de cultuur, die focust op feedback en ontwikkeling
– de klik met collega’s, die ik onder andere tijdens Convent maar ook tijdens m’n sollicitatieproces heb leren kennen

Ik werk nu een half jaar bij McKinsey en heb het erg naar m’n zin! Door regelmatige feedback en trainingsmogelijkheden krijg je de kans jezelf heel erg snel te ontwikkelen. Tot nu toe heb ik voornamelijk in de telecomsector gewerkt, maar ook in de agricultuur. Wat ik echt heel gaaf vond is dat ik tijdens m’n eerste studie meteen impact had door in de eerste week een grote analyse te starten om de marktgrootte te bepalen, we een grote sales boost hebben geïnitieerd en de cliënt me persoonlijk bedankte voor m’n bijdrage aan het resultaat.

Ik zou iedereen aanbevelen om zich in te schrijven voor Convent om kennis te maken met strategie consulting en de culturen binnen de verschillende kantoren te proeven. Convent is een unieke kans om in korte tijd veel indrukken op te doen en vooral ook veel plezier te hebben.