Henk-Jan Cornelissen

"Ik ben erachter gekomen dat het bedrijfsleven meer te bieden heeft dan alleen multinationals met een chemische inslag."

Afgestudeerd: augustus 2007
Studie: Chemical Engineering and Chemistry, TU/e
Huidige functie: Business Analyst bij A.T. Kearney

 

Convent biedt de mogelijkheid om kennis te maken met strategy consultancy Als vierdejaars student heb ik in 2004 deelgenomen aan de eerste editie van Convent. Twee intensieve dagen bij diverse consultancy firma’s in Amsterdam hebben mij de mogelijkheid geboden om een beter begrip te krijgen van strategy consultancy. Niet alleen heb ik de firma’s en de cultuur leren kennen, ook werd de mogelijkheid geboden om een kijkje te nemen in het leven van een consultant. Ik herinner me nog goed dat ik overdag cases aan het cracken was en in de avond een informeel diner had met de consultants. Ter afsluiting zijn we daarna samen tot in de vroege uurtjes op stap geweest.

Convent is de aanleiding geweest voor mijn interesse in strategy consultancy
Deelname aan Convent heeft voor mij gewerkt als een eye-opener. Ik ben erachter gekomen dat het bedrijfsleven meer te bieden heeft dan alleen multinationals met een chemische inslag. Door Convent is mijn interesse gewekt voor strategy consultancy en heb ik me er verder in verdiept. In het laatste jaar van mijn studie wist ik het zeker, strategy consultancy zou in mijn behoeften voorzien en de diversiteit en uitdaging bieden die ik zocht. Na mijn afstuderen ben ik daarom gaan solliciteren en momenteel ben ik werkzaam bij A.T. Kearney als Business Analyst. Hier heb ik precies hetgeen gevonden wat ik zocht in een uitdagende job. Geen dag is hetzelfde en de leercurve is zo hoog, dat elke dag wanneer ik thuiskom ik weer iets nieuws heb geleerd. Als BA ben je een volwaardig teamlid en wordt direct je input verwacht om met je team tot een praktisch toepasbare oplossing te komen voor het probleem van de klant. Je collega’s zijn zeer belangrijk, omdat je een groot deel van de week met ze doorbrengt en altijd in teams werkzaam bent. De A.T. Kearney no-nonsense, hands-on stijl van werken met collega’s die het beste uit je halen en waarmee je kunt lachen, maakt werken bij A.T. Kearney continu een plezierige ervaring.

Convent is een ervaring die je mee moet maken
Kortom, mijns inziens is Convent de uitgelezen mogelijkheid om diverse consultancy firma’s met elkaar te vergelijken, waaronder de mentaliteit van de consultants. Tevens is het een goede gelegenheid om erachter te komen wat het werk van een consultant inhoudt en kun je de vragen stellen die je anders nooit zou kunnen of durven stellen. Ik heb nooit spijt gehad van mijn deelname en heb er zelfs de vruchten van kunnen plukken. Daarom hoop ik dat iedereen die het bovenstaande herkent zich opgeeft voor Convent 2009 en hopelijk kan ik jullie dan informeren over wat strategy consultancy inhoudt en jullie vragen beantwoorden zoals dat ook is gebeurd met mij in 2004.