Emmy van Schijndel

Convent zorgt ervoor dat je er snel achter komt of strategy consultancy bij je past en ik zou je dan ook zeker aanraden om je in te schrijven.

Afgestudeerd: november 2014
Studie: Technische Bedrijfskunde, TU/e
Huidige functie: Junior Consultant bij Roland Berger
 

In 2013 heb ik zelf Convent georganiseerd, een mooie kans om zowel in de voorbereidingen als tijdens het event in contact te komen met strategy consultancy. Tot die tijd wist ik er nog niet heel veel vanaf en Convent is de perfecte manier om in een korte tijd te weten te komen wat strategy consultancy inhoudt en het geeft je inzicht in de verschillen tussen de kantoren. Naast de inhoudelijke vraagstukken die behandeld worden, is er ook genoeg tijd om de mensen beter te leren kennen tijdens de informele delen van het programma.

Voor mij werd het snel duidelijk dat ik het type werk (de afwisseling, de impact) erg interessant vond, maar ik had nog niet het kantoor gevonden waar ik mij echt zag werken – in die editie van Convent hebben we Roland Berger niet bezocht. Daardoor heb ik me daarna juist breder georiënteerd en bijvoorbeeld ook naar traineeships gekeken, om zeker te weten dat ik een juiste keuze zou maken.

Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik mijn nieuwsgierigheid en gedrevenheid toch het beste kwijt kon bij een strategy consultant en vond ik bij Roland Berger precies wat ik zocht: een open, niet-hiërarchische bedrijfscultuur, geen standaardoplossingen waardoor er ruimte is voor creativiteit en eigen inzichten en gelijk als je begint met werken veel verantwoordelijkheden. Ondertussen werk ik alweer bijna 1,5 jaar bij Roland Berger en heb ik gewerkt aan diverse projecten. Zo heb ik een project gedaan voor een bedrijf dat verantwoordelijk is voor een groot infrastructuurproject, waar ik binnen zeer korte tijd al met de commerciële en technische directeuren om de tafel zat om hun miljardenbudget te bespreken. Ook hebben we mogelijkheden om in het buitenland te werken: op dit moment zit ik met Nederlandse en Zweedse collega’s op een project in Kopenhagen.

Convent zorgt ervoor dat je er snel achter komt of strategy consultancy bij je past en ik zou je dan ook zeker aanraden om je in te schrijven. Hopelijk zie ik je tijdens de volgende editie van Convent bij ons op kantoor!